+ Follow | ♥ Dashboard






Hood







2:34 AM | 0 comments
Hola :)
How u guys doing?
Since aku tengah bosan gila, aku pun terfikir lah nak update pasal ni. Sebab lately aku banyak terbaca pasal relationship zaman sekarang dekat twitter. Dann, sejak aku kerja la aku selalu perasan memacam berkaitan dengan relationship.

Ok first, aku taktau kenapa dekat tempat kerja aku, kebanyakannya perempuan yang bayar makan. Well some people might think tak macho la kalau perempuan yang bayar makan time dating. Actually aku pun selalu terfikir macam tu. TAPI bila aku fikirkan balik, tak salah pun perempuan bayar, it's even better. Kalau lelaki bayar, nampak gentleman, perempuan bayar lagi nampak wow, gentlewoman (?) haha. Yelah kan, takkan setiap kali pergi date, semua benda lelaki nak kena bayar. Nanti dia nak kahwin dengan hang, nak keluaq banyak duit lagi betui dak? So apa kata waktu date tu korang kongsi2. Baru lah fair & lovely. Kahkah.

Yang best bila tengok lelaki hipster muka macho berlagak ada awek hot cantik bergaya pastu tak rela nak makan kat situ sebab harga, tapi si perempuan tu dengan muka kereknya beria-iya nak makan situ. Cam....


L : Honey nak makan kat mana?
P : Kita makan kat sini lah dear
Bila dah duduk tengok menu...
L : *Muka senak tengok harga*
P : *Order macam makan 10 orang*

Time tu, hilang kau punya 'honey' 'dear' 'baby' semua. Dalam kepala terbayang rama2 keluar dari wallet. Sebab kau tau awek kau takkan bayar. Haha tulah berlagak lagi macam awek hang tu retis, lenkali takyah tanya2 nak makan mana, heret je awek hang tu pi mamak. Tapi lantaklah kan, yang penting sebelum langkah keluar, hangpa bayaq. 

BUT ADA THIS ONE TIME, aku jatuh hati tengok this one family sebab rasa macam ini real punya relationship goals. Both of them macam muda lagi, anaknya pun macam baru 1-2 tahun. Wife brader ni lawa baqhanggg. Brader ni takdelah hensem, kurus, tinggi. BUKAN NAK MENGHINA OKAY tapi aku rasa personaliti dia memang menarik sampai wife dia tertarik. Wife dia sangat lemah lembut. Brader ni jenis happy go lucky. Aku pun taktau kenapa sepanjang dieorg makan kat situ, aku duk perati je sambil tersengih2. Suddenly Tikah cakap "weh aku tengok family dieorg, terbayang kau dengan *** weh" HAHAHA OMG. Rupanya tikah pun suka dengan customer ni. Sampai waktu customer tu panggil nak tambah order, kteorg berdua berebut berlari gi table tu. Brader tu dengan wife dia gelak je. LOL PERANGAII XD

Serious talk, dah berapa banyak couples makan kat kedai tu.. Tak pernah aku jumpa couples yang cantik & handsome kira cam physically perfect tapi sebahagia family tadi. Banyak je couple yang perfect luaran makan kat situ dalam keadaan bermasalah, bermasam muka. So yah terbukti, sempurna luaran tak menjamin kebahagiaan. Biarlah orang nak kata kau tak pandai pilih pasangan sebab rupa ke apa. Asalkan bahagia. 

ANDDD KORANG PERASAN TAKK? Sekarang ni ramai lelaki yang beshe2 dapat girlfriend yang good looking! Okay just look at Jep sepahtu yang dapat Sariyanti, Nabil Ahmad yang dapat Zira, Fad bocey yang dapat wife cute gila omg. Serious talk la aku rasa perempuan yang matang tak kisah dapat lelaki tak handsome asalkan ada personaliti yang menarik, perangai yang baik, paling penting pandai jaga hati, mesti lekat punya.

Hasta Luego <3




Older Post
Hola


Saya suka menulis ,
tapi tak cukup kertas .
Jadi saya menaip

18
29 Jan
Johor Bahru

nhanis_hanahs@yahoo.com


Visit My IG (?)
Instagram

♥♥♥

AboutLinksEntries

♥♥♥

♥♥♥

EhemEhem
Kalau dah lawat blog ni , jemput tinggalkan jejak dekat cbox okay uolss . No harsh words . Thank you :3



♥♥♥


Cinderella never asked for a prince, she asked for a night off and a dress




Once you stop chasing the wrong things, the right ones will catch you :)




For every minute you are angry, you lose 60 seconds of happiness




I am thankful for all those difficult people in my life, they have shown me exactly who I do not want to be



"It's like I want you to look at me, but I turn my head every time you do"



There's that one person you'll never get over no matter how long it's been <3